MANDĽOVÝ KOLÁČ S PISTÁCIOVÝM KRÉMOM
12 PORCIÍ príprava: 25 minút
162 g bielkov
72 g kryštálového cukru
144 g mandľovej múky
115 g práškového cukru
27 g hladkej múky
KRÉM
250 g mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
150 g bieleho jogurtu
50 g pistáciového masla
50 g práškového cukru
Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme. K vyšľahaným bielkom pridáme mandľovú múku a práškový cukor s hladkou múkou. Cesto vylejeme do formy (25 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 175 stupňoch 15–20 minút. Na krém všetko zmiešame a vyšľaháme do hladka. Nanesieme do cukrárskeho vrecka a navrstvíme na koláčik. Potom dáme do chladničky aspoň na dve hodiny zachladiť..